Bingo på mobilen

Spela bingo i mobilen

Numer är många så vana att göra precis allt med sin mobiltelefon, förutom att föra samtal och SMS:a. Vi surfar, betalar räkningar, spelar spel, går in hos casinon och satsar på odds i sportsbook, med mera med mera. Att det ska gå att spela även bingo i mobilen tar vi som en självklarhet. Men betänk då att bara för 25 år sedan visste vi knappt vad internet ens var för uppfinning. På den tiden kunde man bara spela bingo med fysiska brickor, på storbingon eller i dagliga bingohallar. Nu när bingo varit ett underhållande och förnöjsamt spel för svenskar i mer än 50 år är det faktiskt enklare att spela i mobilen än med pappersbrickor och tuschpenna. Markeringar görs automatiskt så det gäller bara att hänga med, på detta sätt missar man inget vilket kan vara lätt hänt i levande livet när man pratar med bordsgrannen. Med bingo i mobilen kan man lugnt chatta med alla och en var som finns i bingorummet.

Bingo på mobilen

Bingoguiden

Det första man behöver göra är att registrera sig hos en sajt, se lista med exempel nedan. Registreringen är tämligen enkel, oftast behövs bara ett användarnamn och en fungerande e-postadress. Om man inte bara vill spela gratisbingo behöver man göra en insättning till sin spelkassa och i samband med det kan man ta del av bonus som välkomsterbjudande. Därefter skall man välja vilken typ av bingo man vill spela, det brukar finnas ett par tre av varje. Vanlig bingo med 75 bollar. 90-bollars och mönsterbingo förekommer. Sedan börjar spelet och som sagt är det bara att luta sig bakåt, börja chatta och samtidigt följa när datorn kryssar i åt dig. Svårare än så är det inte och än roligare blir det när du vinner.

Social samvaro

Bingohallar växte upp i rask takt i Sverige från sextiotalet och framåt. De minskade i antal efter några årtionden men ändå finns omkring nittio hallar i landet idag. Vad dessa fyllde för funktion var i främsta rummet den sociala samvaron och så än idag. Man kommer till lokalen, blir bekanta med alla och en var. Under spelet samtalar man och har trevligt samtidigt som brickan fylls i. Nu på nätet sker i stort sett samma sak, bara det att man deltar var än man befinner sig med mobilens hjälp. På så sätt är chatten viktig som instrument för att få kontakt med andra människor, numer finns även sajter med videochatt liknade Skype.