Chatta när du spelar bingo

Vi såg det som självklart att konversera medspelare på storbingon och i bingohallar när det blev möjligt att spela bingo i Sverige. Från sextiotalet och framåt skaffade man sig nya, tillfälliga eller långvariga bekanta genom bingon. Idag kan vi göra samma sak via chattrummen som bingosajterna tillhandahåller. Att en webb som kör bingo måste ha ett chattrum är idag en självklarhet. Tänk dock på att uppföra dig och hålla en god ton, det finns ingen anledning att irritera andra eller att uppträda dåligt. En juste spelare blir accepterad och omtyckt, vi spelar bingo lika mycket för spelet som för samvaron med andra. Bingo är i allra högsta grad ett socialt spel. Dåligt uppträdande kan innebära avstängning från själva chatten. Man kan spela som vanligt men utan att delta i samvaron, så sköt dig väl och var artig.

Chattspel

Chatta när du spelar bingoDe flesta sajter anordnar dessutom olika chattspel. Ett exempel ser ut så här: Spegel är ett chattspel som förekommer, man skall utse två nummer som blir samma tal omvänt, en spegling som exempelvis 27 och 72. Då utropen ger dessa skriver man i chatten ”spegel 27,72. Den som har skrivit först när de dras vinner. Det kan vara andra som vinner samtidigt men hur det går till och vilka regler som gäller exakt varierar mellan bingosajterna. Vinsterna består oftast av bonuspengar att spela vanlig bingo för, bonusen slussas in i din spelkassa precis som exempelvis välkomstbonus.

Vänner för livet

Bingo med chatt har blivit så populärt eftersom man kan kommunicera med likasinnade och bingon blir därmed ett socialt media precis som Facebook, Twitter och liknande. Självklart pratar man inte bara bingo utan allt möjligt, det blir lätt att skaffa fränder på ett otvunget sätt, till och med partners och vänner som kan ses i verkliga livet.

Kortkommandon

Det finns en hel del förkortade ord att använda för snabbare textning i chatten. Bland de vanliga som rör själva bingospelet finns följande:

  • BB, betyder bingobonus
  • BP, står för bingopeng
  • GG, kan betyda grattis-grattis
  • Gl, från engelskans good luck, lycka till
  • Wd, engelskans well done, bra gjort (om en vinst någon tagit hem)
  • Olika 1tg, eller 2tg betyder one to go, two to go, ett nummer från bingo eller två